Algemeen

Aanleg nieuw trainingsveld van start.

De aanleg van een nieuwe trainingsveld is van start gegaan op het voormalig evenementen terrein van Hulsel.


Voetbal veld 2 van vv Hulsel en de trainingsstrook die hier aangrenst, welke ook bijna 3/4 veld is, gaat bouwrijp gemaakt worden voor woningbouwplan “ ‘t Kantje Hulsel”. Doordat bijna 2 velden ten gunste komen van de woningbouw wordt op het evenemententerrein een nieuw verlicht wedstrijdveld aangelegd.
Het veld wordt ingericht als een volwaardig wedstrijdveld en voorzien van de nieuwste energie zuinige led verlichting. Als vereniging en gemeente willen we hiermee zorgen voor een duurzamer sportpark.

Met de realisatie van het nieuwe wedstrijdveld wordt tevens aan een reeds bestaand plan verder invulling gegeven. Vanuit het IDOP project, wat in 2009 van start ging, is het toenmalig trainingsveld beschikbaar gekomen voor woningbouw en is het huidige trainingsveld aangelegd. Vanuit dit IDOP plan is ook direct het huidige ‘veld 2’ aangemerkt als toekomstige bouwlocatie, hierdoor is direct rekening gehouden dat op termijn de voetbalclub dit veld zou dienen af te staan en een nieuw veld gerealiseerd diende te worden. Dit veld is tijdens de IDOP fase niet gerealiseerd omdat de noodzaak voor een extra veld bij de voetbalclub destijds niet aanwezig was en dat tevens de gemeente het geld voor het gebudgetteerde veld goed kon gebruiken. Hierdoor is het veld sober aangelegd en kon het door andere verenigingen gebruikt worden als evenementen terrein.

Het evenementen terrein werd onder ander gebruikt door heel Hulsel kampeert en de KPJ van Hulsel voor hun jaarlijkse zeskamp. Een groots evenement wat vele teams uit de Kempen trekt en zelfs ver daar buiten. In goed overleg met deze verenigingen en de gemeente willen we als VV Hulsel graag bijdragen om deze evenementen in de toekomst weer mogelijk te maken.

Woningbouw is van groot belang voor de leefbaarheid in Hulsel en draagt bij aan de aanwas van nieuwe (jeugd) leden. Met de realisatie van dit nieuwe veld en het goede onderhoud door de vele vrijwilligers is de sportaccommodatie weer up to date. Als vv Hulsel kijken we uit naar het nieuwe seizoen en het nieuwe wedstrijd veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.