Saamhorigheid bij jubilerend VV Hulsel

Bron: PC55 Renate Pijnenburg
Spectaculair feestweekend op 10-11-12 juni op Sportparl ‘t Kantje

Als we net doen of vorig jaar niet bestaan heeft, dan is er dit jaar iets te vieren in Hulsel. De voetbalvereniging bestaat namelijk 75 jaar. Eigenlijk 76 jaar maar over dat verloren jaar praten we niet meer. Er is dus reden voor een feestje en dat gaat ervan komen in het weekend van 10-11-12 juni. En het mooiste van alles: jij mag ook op het feestje komen.

Saamhorigheid
VV Hulsel staat bekend om de saamhorigheid. Teun Jansen vertelt: “Het is echt een fijne club; iedereen kan het goed met elkaar vinden en we staan altijd voor elkaar klaar. Dan kan het dus zijn dat je de ene week in het eerste voetbalt en een week later invalt bij het vierde. Daar wordt niet moeilijk over gedaan, dat doen we gewoon. In de kantine zie je ook het verschil tussen teams niet, iedereen zit of staat bij elkaar, buurt en drinkt samen een pilske. Zo is het altijd geweest en hopelijk zal het altijd zo blijven. We gaan zelfs elk jaar met elkaar op skivakantie. Super gezellig met z’n allen in de bus en na het skiën in ons eigen complex een feestje bouwen.”

Ledenbestand
VV Hulsel telt zo’n 110 leden, best veel voor zo’n klein dorp. Bas Liebregts, bestuurslid: “Vroeger had je in Hulsel twee keuzes: of je ging op voetbal, of je ging op voetbal. Iedereen kende elkaar dus van dezelfde vereniging en dat schept een band. Omdat die onderlinge band zo goed is, kiezen nog steeds veel kinderen voor deze sport. We zien wel een soort gat in ons ledenbestand; een aantal jaren geleden werd er niet of nauwelijks gebouwd in Hulsel en kwamen er dus geen jongeren bij. Daarmee dus ook geen kinderen en dat zie je nu terug. Gelukkig is het dorp aan een inhaalslag bezig en lijkt de toekomst bij de voetbalclub weer veiliggesteld. Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom, zowel voor de selectie teams als voor bik de lagere elftallen. Jong en oud vind bij ons voetbal plezier.”

Vrijwilligers
Op het sportterrein is volop bedrijvigheid. “Er wordt uiteraard veel getraind en gespeeld maar ook buiten het veld is volop drukte”, vertelt Teun. “We krijgen een nieuw hoofdveld; het oude moest wijken voor de bouw van woningen en dus schuiven we met de velden een stukje op. Geen probleem voor ons en goed voor het dorp.” Teun wil van de gelegenheid gebruik maken om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. “We hebben een heel actieve VUT-ploeg; een aantal mannen die elke week zorgt dat de velden en het terrein en goed en netjes bij liggen. Dat is fijn want daardoor kan er altijd fijn gevoetbald worden.”

Pubquiz en OfGeZatBand
In het weekend van 10-11-12 juni kunnen de velden niet bespeeld worden want dan staan er andere activiteiten op de planning. Bas: “Op 10 juni trappen we het jubileumweekend af met een pubquiz die gevolgd wordt door een optreden van OfGeZatBand. Voor de quiz moet je even je team opgeven, het concert is door iedereen te bezoeken.”

Hulsels Voetbalspektakel
De focus van het feestweekend ligt op de zaterdag. Teun: “Die dag beginnen we met de seizoensafsluitingvan de jeugdelftallen. Alle jeugdleden gaan in de ochtend spelletjes doen en die ochtend wordt afgesloten met een wedstrijd tegen de moeders van de jeugdleden. De middag is gereserveerd voor het ‘Hulsels Voetbalspektakel’. We hebben lang nagedacht over de invulling. Ons penaltytoernooi is jaarlijks een groot succes maar nu wilden we net wat meer. Zeskamp is ook leuk en dus gaan we die twee zaken combineren. De hele dag door is er een competitie tussen de deelnemende teams. Er is een groot dartbord waar je met een bal op de bulls Eye moet schieten, je kunt iemand van de fiets schieten en ja, daar hebben we een vrijwilliger voor gevonden; er is voetbalsjoelen en levend tafelvoetbal. Allemaal super leuke activiteiten die je met een team van minimaal 6 personen kunt spelen.”

Q-Music Foute Party
Het ‘Hulsels Voetbalspektakel’ loop ’s avonds naadloos over in de Q-Music Foute Party. Voor die avond moeten overigens wel vooraf kaarten gereserveerd worden, dat kan via de site. Tussen de activiteiten door hoeft niemand naar huis want eten en drinken is er op het sportpark in overvloed. Bas: “Op zondag hebben we een paar rustiger activiteiten. Zo kun je rustig afwachten of je prijs hebt tijdens ‘Schijt je rijk’. Gewoon de koe van een lokale boer haar werk laten doen en hopen dat ze op jouw vak floddert. In de middag is het rustig uitdrijven tijdens de ‘Duitse Megapark Middag’. Duitse muziek, Duitse barvrouwen, Duitse bierkannen en vooral heel veel sfeer. We sluiten daarmee het jubileumweekend afen gaan we weer over tot de orde van de dag: gezellig samen voetballen.”

Kaarten bestellen voor de Q-Music Foute Party of een team opgeven voor de Pubquiz? Ga naar: www.vvhulsel.nl