Verslagen Hulsel 2

15-09-2013 Publiek de grote winnaar bij ZSC 2 - Hulsel 2. Eindstand: 3-3 (2-2)


Na een lange zomerstop mochten we dan eindelijk weer beginnen. En dit moest gebeuren tegen ZSC uit Westerhoven. We hadden al een degelijke voorbereiding achter de rug, in de beker gingen we niet door maar er werd nog niet verloren en al wel aardig wat goaltjes meegepikt. De dag ervoor al goed aan de teamspirit gewerkt met de beruchte Hulsel 2 fietstocht, die ondanks de regen toch als zeer geslaagd getiteld mag worden.


De volgende namen vinden we terug op het wedstrijdformulier: Daan Fievez, Thijs Ansems, Roel van Bakel, Tomas van Gerwen, Jan Amting, Rene Roest, Geert van der Heijden, Freek Maas, Rob Jansen, Berry Maas en Corne Lavrijsen. Op de bank nemen plaats Roel van Limpt, Jan Ansems en Jan van Limpt. Wegens vakantie, ziekte en reservebeurten bij het eerste ontbreken o.a. Gijs, Dirk en Mark.


De wedstrijd begint onder een mooi nazomerzonnetje met heerlijk voetbalweer. Hulsel laat direct zien er zin in te hebben en zet van het begin af aan stevig druk op de verdediging van ZSC. De keeper en de verdedigers worden meermaals met succes afgejaagd alleen echt grote mogelijkheden levert dit helaas niet op. Na ongeveer een kwartier spelen krijgt Hulsel dan toch de eerste grote kans van de wedstrijd. Berry laat een pass van Geert lopen waardoor Corne helemaal vrij op het doel af kan. Deze kans wordt echter knap door de keeper gekeerd. Iets daarna komt Hulsel dan toch op de erg verdiende 0-1. Corne draait handig weg bij zijn directe tegenstander en bediend met deze actie Geert op zijn wenken die bekwaam binnen schiet. Luttele minuten later mag de 0-2 op de borden. Een prima actie op de achterlijn van Freek wordt vervolgd door een dito voorzet, De eerste die de bal tegenkomt is Berry alleen die mist de bal volledig, de volgende is Rene alleen die raakt een verdediger. Vervolgens komt de bal bij Geert en die weet wel raad met dit buitenkansje. Via de paal schuift hij de bal tegen de touwen. Kort hierna als Hulsel denkt de genadeklap toe te kunnen gaan dienen slaat ineens ZSC toe. Uit het niets plaats een handig spelertje van ZSC een onnavolgbare dribbel die zelfs met handen en voeten niet afgestopt kan worden. Via het been van een verdediger is vervolgens Daan ook kansloos. 1-2. Hulsel is even aangeslagen en dat blijkt uit een corner van ZSC Rene wordt in zijn rug geduwd en Thijs deelt bij een tegenstander een licht duwtje uit. Helaas ziet de scheids alleen het laatste. Daan die toch nog al eens een penalty stopt is kansloos op deze inzet. 2-2. Dit is tevens de ruststand.

Vol goede moed wordt er door Hulsel afgetrapt aan de tweede helft, alleen het levert niet veel op. Sterker nog het is de thuisploeg die de 3-2 maakt. Een wild naar voor getrapte bal valt precies goed voor de spits die de bal dan ook nog met de arm meeneemt en hij rond ook nog knap af. Toch blijft Hulsel hard werken en met wat kleine mogelijkheden krijgt het misschien wel wat te weinig. Toch valt dan de bal voor Hulsel ook nog goed als de voor Freek ingevallen Roel van Limpt knap Corne diep stuurt. (die bewijst meteen dat ie zelfs de vlagger weleens te snel af is) Corne wordt in de zestien neergehaald en dit levert Hulsel de strafschop op. Deze wordt onberispelijk binnengeschoten door Berry die zodoende de 3-3 op het scorebord zet. Dit zou later ook de eindstand blijken. Meer mogelijkheden zijn er niet meer geweest alleen een vrije trap van Rene die door Jan de verkeerde kant in verlengd wordt en zodoende aan de verkeerde kant van de paal belandt.

Volgende week weer een nieuwe kans voor de drie punten maar er is in ieder geval nog niet verloren.

22-09-2013 Wederom doelpuntenfestijn, Hulsel 2 Dosko 2


Na het gelijkspel van vorige week bij ZSC staat nu Dosko op het programma, vorig jaar was dit 1 van de ploegen die mee onderin bungelden en werd er thuis tegen gelijk gespeeld en uit nipt verloren. Vandaag moesten de volgende jongens het gaan doen voor Hulsel: Daan Fievez, Mark van Rijzingen, Roel van Bakel, Gijs van Bakel, Tomas van Gerwen, Jan Ansems, Roel van Limpt, Rene Roest, Jan Amting, Rob Jansen en Corne Lavrijsen. Op de bank was er plaats voor Geert van der Heijden, Berry Maas en de laatkomers Ben Roest en Freek Maas. Dirk van Aaken speelde mee bij het derde en Thijs Ansems was fitte wissel bij het eerste.

De wedstrijd begint met Hulsel in het oranje omdat de scheidsrechter van dienst de tenues niet genoeg uit elkaar kon houden. Na een wat weifelend begin is het Dosko die probeert wat naar voren te voetballen, hierdoor komt er ruimte achter de verdediging en daar maakt Hulsel dankbaar gebruik van. Corne begint aan een rush in de in de breedte van het zestien meter gebied en zo gauw hij de ruimte krijgt schiet hij het leer richting doel. Het knappe schot raakt het zijnet aan de verkeerde kant helaas. Wat later krijgt Rob de bal tussen een paar Duizelse benen mee richting doel van de tegenstander en lift de bal van buiten de zestien over de doelman heen. En de 1-0 staat op de borden. Niet veel later is het Corne die wordt diep gestuurd en met een fraaie dribbel de doelman passeert en zo aantekent voor de 2-0. Met deze stand hebben we tevens de ruststand bereikt. Geen vuiltje aan de lucht zo lijkt het. Er zijn nog geen kansen weggegeven en vooral Tomas is de sterkhouder achterin. Helaas blijft net Tomas in de kleedkamer achter. De eerste 10 minuten na rust is dan als een waas voor de ogen van de spelers van Hulsel. Er worden veel te veel fouten gemaakt en de 2-0 wordt 2-3. Vlak daarna krijgt Hulsel nog een strafschop die door Rob nog snoeihard onder de lat in het doel kegelt. Verder is er weinig noemenswaardigs meer gebeurd in deze wedstrijd. Wederom een 3-3 en nog steeds niet verloren. De amusementswaarde is ook erg hoog bij Hulsel 2 en uit sommige monden van het bestuur werd al geopperd om bij het tweede intree te gaan heffen in plaats van bij het eerste waar doorgaans maar 1 doelpuntje per duel valt.

Maar volgende week al vroeg op om om half 11 al in Borkel en Schaft te gaan voetballen. Wellicht dan een driepunter?

29-09-2013 Derde gelijkspel op rij een feit. BES 2 - Hulsel 2, 1 - 1 (0 - 0)

Na twee eerdere gelijke spelen in de competitie ging Hulsel 2 weer vol goede moed op zoek naar een eerste overwinning. De tegenstander van vandaag staat na twee wedstrijden bovenaan en had afgelopen week zelfs met 8-1 gewonnen van SDO. Vandaag moest dit gaan gebeuren zonder Ben Roest die niet kon dit weekend en ook zonder Jan Ansems die deze week aan de beurt was om Hulsel 3 te versterken. Dit deed hij met stevige kater en blijkbaar ook brokjes in de morgen. Iets met kebab en aluminiumfolie? Wel kregen we deze week versterking van Thijs Smolders, die dit ook met verve deed en liet zien voor ons een aanwinst te zijn.

De opstelling was als volgt: Daan Fievez, Mark van Rijzingen, Thijs Ansems, Dirk van Aaken, Thijs Smolders, Jan Amting, Geert van der Heijden, Roel van Limpt, Freek Maas, Berry Maas en Corne Lavrijsen. De wederom overvolle bank werd bezet door Roel en Gijs van Bakel, Rob Jansen en Rene Roest.

De wedstrijd begon meteen met een BES dat direct wilde laten zien dat men de punten in Borkel wilden houden. Maar dit levert maar 1 zeer grote kans op voor de gastheren. De spits kan vrij op Daan af maar die verkleint zijn doel dusdanig dat er langs wordt gemikt. Na een kwartier gaat de storm wat liggen en komt Hulsel er ook steeds meer aan te pas. Met wat kleine speldenprikjes weet Hulsel ook niet erg gevaarlijk te worden. Als dan vlak voor rust Freek uit valt en Rob voor hem in de plaats komt mag direct de eerste grote kans van Hulsel worden genoteerd. Rob krijgt de bal na een goede actie van Corne de bal en kan vrij uithalen vanaf de zestien meter lijn. Helaas wordt zijn goede schot gekeerd door de prima doelman van BES. De rust is nodig voor Hulsel want er moeten vele meters gemaakt worden om de gastheren bij te kunnen benen. Maar er staan dan met Geert en Roel ook wel 2 middenvelders die over stalen longen beschikken en onvermoeibaar lijken.

De tweede helft gaat verder zoals de eerste af is gelopen. BES probeert er voetballend door te komen en Hulsel probeert te counteren. Na 10 minuten pakt het dan ook zeer goed uit voor Hulsel als Corne naar binnen snijdt vanaf de linkerkant en de bal met een droge knal in de korte hoek trapt. De 0-1 staat op de borden. BES zet nog eens extra aan en dit leidt tot enkele open kopkansen voor het doel van Hulsel, gelukkig voor ons weten ze hier niet mee te scoren. De gastheren gaan nog meer gas geven en dan valt uit een actie vanaf de achterlijn na enkele klutsballen de bal toch achter Daan in de goal. 1-1. Nu zijn er nog zo'n 15 minuten te spelen en zijn ze overduidelijk uit op de drie punten. Ze gaan achterin 1 op 1 staan en spelen zo ongewild Hulsel toch een beetje in de kaart. Zelf creeren ze geen kansen meer maar Hulsel daarentegen countert er op los en krijgt in de laatste 10 minuten nog een aantal grote kansen via Rene, Rob en Corne. Helaas kregen we het niet voor elkaar de drie punten mee te stelen naar Hulsel maar er heerste toch vooral tevredenheid na de wedstrijd.

Volgende week thuis tegen SDO en het is ook nog kermis ook. Het kan dus dubbel feest worden volgende week.

06-10-2013 Hulsel 2 verliest kermiswedstrijd tegen SDO 2.  2 - 3  (0 - 2)

Verslag geschreven op maandagmorgen met de kermis.

De wedstrijd zou gaan aanvangen met het fluitsignaal van de misschien nog licht aangeschoten Hennie Jansen maar voor we de wedstrijd konden beginnen liep er vanalles mis. Zo liep de warming-up al niet echt vlekkeloos. Er werd begonnen met 9 man en halverwege de warming-up besloot Ben Roest aka Tapi dat deze toch niet echt noodzakelijk was en ging liever zijn flesje extran tot de laatste druppel leegknijpen. Uiteindelijk konden we dan toch het veld op en wel met de volgende 11: Daan Fievez, Thijs Smolders, Dirk van Aaken, Gijs van Bakel, Ben Roest, Jan Ansems, Geert van der Heijden, Rene Roest, Berry Maas en Rob Jansen.

Bij de toss liet de scheids zien nog niet heel scherp te zijn aangezien hij nog niet in staat was zijn muntje terug op te vangen na het met een rare curve de lucht in te hebben geworpen. Gelukkig was de scheids daarna wel de gehele wedstrijd scherp. Iets wat niet voor veel Hulsel spelers gezegd kon worden.

Lage Mierde begint met de aftrap en geeft meteen een cadeautje weg, de laatste man levert de bal in bij Rob en die heeft de vrije doortocht naar het doel. Berry is ook mee en ze staan met zijn tweeen alleen voor de doelman van SDO. Rob besluit niet af te geven maar trapt zelf zeer slap tegen de keeper aan. Dankzij deze keuze van Rob zal de wedstrijd verloren worden en zou het bier een stuk lekkerder hebben gesmaakt. Shame on you Rob! Aldus Jan Ansems. Hulselheeft in het eerste deel van de eerste helft nog het betere van het spel en na een combinatie van Berry en Rene wordt Rob gevonden die weer vrij op de keeper af kan. Dit maal wordt hij door de laatste verdediger onderuit getrokken. Waar Hulsel denkt aan rood geeft de scheids slechts een vrije trap en deze wordt door Roel opgeeist. Met een mooie krul over de muur gaat de bal helaas ook een meter of 3 over de goal. Iets daarna breekt Rob nog een keer vrij door op de keeper na een knappe verlengde bal door Berry en wordt hij wederom neergehaald. Omdat de scheids toch geen kaarten op zak had besluit deze speler er uit zichzelf maar af te gaan. Zogezegd met een blessure. Hierna komt SDO steeds beter in de wedstrijd en na een half uur is Jan zijn tegenstander weereens kwijt, kwade tongen beweren dat hij die zijn hele wedstrijd niet heeft gevonden. Maar deze rappe rechtshalf geeft de bal hoog voor het doel waar enkele Hulsel spelers de grassprieten aan het inspecteren zijn en vergeten op de tegenstanders te letten. Hierdoor kan een volledig vrij staande oranjehemd de bal binnen knikken. De volgende aanval is weer voor Hulsel en er wordt op de rechterflank een vrij trap verdiend. Deze scherpe voorzet van Rene beland via het hoofd van Rob net over het doel van Lage Mierde. Niet lang daarna is het weer de beurt aan de ploeg uit ons buurdorp. Een snelle aanval over links (of leek dit omdat het Roel was die uitgespeeld werd) gaat via de achterlijn naar de geheel vrijstaande spits van SDO die ook volledig ongehinderd de 0-2 kan binnenschieten. Zelfs voor Daan was er geen houden aan. Je vraagt je af waar de mandekkers ergens rondhangen. Roel werd nog vervangen door Roel omdat eerstgenoemde Roel het in zijn rug had gekregen. Daarna was het tijd voor de rust. Jan wordt vervangen door Corne. Iedereen zat maar wat stil voor zich uit te staren en dit was niet direct door Jan zijn wissel.

De tweede helft was van Hulsel zijde iets beter als de voorgaande maar dit was meer omdat het niet minder kon. Een veelgehoorde verklaring hiervoor was de piepjestest die we de donderdag ervoor hadden gehad met het trainen. Hierbij scoorde iedereen minimaal boven de 9. Maar zoals bekend kunnen de spelers van Hulsel 2 sportief gezien maar 1 keer per week pieken dus het piekmoment van de week was al geweest. Bedankt hiervoor Ben Lodewijks. Dankzij deze hoge piek zijn we op de zondagochtend in een diep dal beland waar we niet meer uit wisten te komen. Enfin er werd ook nog gevoetbald. Een lange uitrap van de doelman van SDO wordt gemist door Thijs Kroon en de laatste man van Hulsel stond op dit moment even geen laatste man want het spitsje kan vrij op het doel af en frommelt de bal met enig fortuin voorbij Daan en de 0-3 staat op de borden. De trainer denk dat het gespeeld is en haalt de toch zo goed spelende Rob en kilometervreter Rene naar de kant. Zij mogen bij Hulsel 1 nog op de bank plaats nemen. Voor hen in de plaats komt Mark en ook Jan komt terug het veld in. Tapi die nog steeds wat dronken oogt wordt naar de voorhoede gedirigeerd. Het coachende vermogen van Mark en het loopwonder Jan geven Hulsel zo'n boost dat de licht aangeschoten Tapi pardoes een goal maakte. 1-3. Hulsel krijgt weer wat geloof en dringt SDO terug. SDO komt er nog wel een aantal keer zeer gevaarlijk uit onder leiding van oude rot S. Paridaans maar die vindt steeds Daan op zijn weg. Na een fantastisch mooie bal van Jan. (echt een fabuleuze eigenlijk onmogelijke bal) krijgt Corne de bal op een presenteerblaadje en schuift de 2-3 tegen de touwen. Voor Hulsel het sein alles of niks te gaan spelen. Niks hadden we tenslotte al. Gijs komt mee in de spits spelen. Deze is meteen gevaarlijk en kopt een bal rakelings over. Ook Corne krijgt nog een grote kans, hij schiet uit de draai langs waar ook Jan Kroon klaar stond om de bal op goal te trappen. Helaas blijft het 2-3, een uitslag die overigens dik verdiend is voor Lage Mierde en die door deze jongens ook nog uitgebreid gevierd werd in de Hulselse kantine.

Conclusie: de piepjestest zorgt bij Hulsel 2 niet voor resultaat, Rob Jansen bezorgt Hulsel 2 in feite een nederlaag, Danny kan makkelijk een hele bolus in zijn mond proppen en die vervolgens wegkrijgen, dit voor anderhalf bakje bier. En Danny moet nog even afstemmen met de trainer wanneer het gepast is een bladje bier weg te geven direct na de wedstrijd.

20-10-2013 Hulsel 2 - Vessum 2 (2-0)

Verslag geschreven in  de bus op dinsdag 22-10-2013

Opstelling: Daan Fievez, Thijs Ansems, Gijs van Bakel, Tomas van Gerwen, Mark van Rijzingen, Thijs Smolders, Roel van Limpt, Geert van der Heijden, Rene Roest, Rob Jansen, Ben Roest.
De fitte bank bestaat uit: Dirk van Aaken, Freek Maas, Tom van Herk en last but not least Jan Ansems.

We moeten Berry Maas en Corne om prive-omstandigheden missen. Jan Ambting moeten we nog steeds missen dankzij een blessure.

Deze wedstrijd zouden we voor een keer afscheid moeten nemen van onze oude vertrouwde scheidsie Hennie, en zo'n officiele krijgen . De wedstrijd begon met een aardig mislukte aftrap tussen Rob en super spits Tapie.

Na 10 minuten komt Hulsel op voorsprong, Vessem geeft een kutbal, Roel van Limpt zit er knap tussen en geeft de bal aan Rene. Deze is niet zo zelfzuchtig als Rob Jansen tegen SDO en geeft de bal wel af, nota bene aan Rob zelf. Deze schiet de bal met heel veel geluk en zonder wijsheid binnen. Daarna is Hulsel heletijd de bovenliggende partij. Vessum heeft helemaal niks te zeggen, lekker puh. Alweer wordt een zaadbal van Vessum onderschept door het middenveld, en de bal komt bij Rob Jansen terrecht. Deze rent de 16 in maar speelt de bal veel te ver voor zich uit. Gelukkig is de verdediger zo stom genoeg om Rob toch nog even naar de grond te trekken. Hulsel krijgt de verdiende penalty. Rob zal deze met zijn handelsmerk, roeien en hopen, binnen schieten. 2-0.

De tweede helft brengt Vessum 4 eerste spelers in het veld maar dat haalt niks uit tegen het oerdegelijke Hulsel. Er worden geen kansen gecreerd en de wedstrijd wordt goed uitgevoetbalt door Hulsel. Het enigste spectaculaire gebeurtenis van de tweede helft is de halve salto aka koprol van Freek "the artist" Maas.

Al bij al een zeer belangrijke 3 punter voor Hulsel, en BIER!!

27-10-2013 Hulsel 2 verliest van Hoogeloon en scheidsrechter. 3 - 2 ( 2 - 1)

Als de herfst dan toch echt lijkt begonnen met harde wind en veel regen moet Hulsel het op gaan nemen tegen Hoogeloon. En dankzij de net ingezette wintertijd heeft iedereen toch van een extra uurtje slaap kunnen genieten. We moeten helaas Jan Amting nog missen met een blessure en ook Mark en Dirk zijn niet fit genoeg om te kunnen spelen. Rob en Jan Ansems zijn aan het genieten van een weekendje uitrusten in de Eemhof. Kortom we waren blij dat we 11 spelers op konden stellen. Dit waren de volgende spelers: Daan Fievez, Ben Roest, Gijs van Bakel, Tomas van Gerwen, Thijs Ansems, Rene Roest, Geert van der Heijden, Roel van Limpt, Freek Maas, Corne Lavrijsen en Berry Maas. Op de bank nemen het gevreesde verdedigingsduo van Hulsel 3 beter bekend als Ad en Iep. Ook Drik zit op de bank maar deze zal alleen bij hoge noodgevallen hier vanaf komen.

Na enige verwarring op welk veld er gespeeld moet worden gaat de wedstrijd dan toch van start op het tweede veld. Na enkele speldenprikjes in beide richtingen is het dan ineens Hoogeloon dat uit het niets een open kans krijgt. Deze wordt door Hulsel goed verwerkt en zet in luttele ogenblikken Corne aan de andere kant vrij voor de doelman. Deze wordt gemakkelijk omspeeld en de bal kan zo in het lege doel worden geschoven. Helaas trapt Corne ietwat gehaast met links voorlangs. Iets later is het dan toch raak door een ferm zondagsschot van Roel. De keeper staat ver voor het doel en van een kleine 30 meter wordt de bal in het mandje getrapt. De 0-1 staat op het scorebord. Helaas wordt deze voorsprong niet lang vastgehouden. Hoogeloon krijgt een corner en deze zou in eerste instantie niets opleveren maar de bal kan nog een keer worden voor gegeven. De verdedigende stellingen zijn al half verlaten en zodoende kan een tegenstander het balletje helemaal vrij inkoppen. Het is bijna rust en wederom krijgt Hoogeloon een corner te nemen. De corner wordt door Tomas weggewerkt maar zijn tegenstander heeft de zogenaamde vallende ziekte. De scheidsrechter speelt het spel mee en legt de bal op de stip. Deze wordt hard in het zijnet geknald, keeper kansloos en 2-1. Nog net voor het verstrijken van de eerste helft is er nog een knappe voorzet van Ben maar Berry ziet de bal door zijn tegenstander net te laat aankomen en knikt de bal net langs. Hiermee gaan we ook maar rusten. Ik zou nog wat kunnen zeggen over Corne die een pittige tackle te verwerken krijgt na een schot op doel waar een bonkbal? Op volgt. Maar dat doen we maar niet.

Aangezien we in de eerste helft toch ook genoeg kansen hebben gehad gaan we ervan uit dat we nog kansen gaan krijgen om deze wedstrijd om te kunnen draaien in ons voordeel. Dat lijkt ook te gaan lukken want met opgestroopte mouwen gaan we alle duels weer aan die steeds meer door Hulsel worden gewonnen. Als wij dan eindelijk eens gevaarlijk lijken te worden uit een vrije trap en Ben kan de bal binnen gaan koppen wordt hij compleet ondersteboven gelopen door verdediger die ook nog eens 2 meter groot is en zo'n 130 kilo schoon aan de haak is. Waar Hulsel aan een strafschop denkt vindt de scheidsrechter het een fair luchtduel. Toch komt Hulsel op 2-2 Hulsel verovert de bal en Corne kan samen met Geert op de doelman af. Corne kiest voor eigen succes en scoort ook. Hierna lopen de gemoederen aardig hoog op doordat elk duel tegen Hulsel wordt gefloten en zelfs de keeper van de tegenpartij op 25 meter uit zijn doel een behoorlijk harde overtreding begaat. De scheids ziet het allemaal aan maar doet er niets mee. Alsof het allemaal niet genoeg is komt Hoogeloon nog op 3-2 ook. En het moet gezegd met een erg fraai doelpunt. Er wordt handig weggedraaid en de bal wordt over de misschien iets te ver staande doelman gewipt. Tot slot van rekening krijgt Hulsel nog een gele kaart in de persoon van Geert van der Heijden voor een identieke overtreding van een halve minuut eerder door een Hoogeloon speler. Helaas had de scheids een blauwe bril op vandaag en gaf niks weg. Helaas geen punten maar volgende week hebben we weer een nieuwe kans. Thuis tegen de koploper namelijk Steensel 2.

24-11-2013 Hulsel lijdt wederom nederlaag. De Raven 2 - Hulsel 2; 1 - 0 (0 - 0)

Na de keiharde nederlaag tegen Steensel in eigen huis, namelijk 1-7 (waar trouwens Geert van der Heijden wel een mooie ere treffer maakte) staat nu na 2 weken rust gehad te hebben om lekker uit te huilen de uitwedstrijd tegen de Raven op het programma. Dus op naar het ravennest.

Enkele jongens hadden hun vrije weekenden gebruikt om sinterklaas binnen te halen anderen deden bij respectievelijk Hulsel 3 en 4 wat zelfvertrouwen op. Nu konden we weer aan gaan treden met een vrijwel fitte groep. Alleen Roel van Bakel zit nog in de lappenmand met zijn rugblessure. En zelfs Jan Amting kon worden uitgeleend aan het derde. Na een voor de meeste mensen voorspoedige heenreis werd de opstelling door de trainer bekend gemaakt. In de goal hadden we een huurling die eigenlijk de handschoenen al aan de wilgen heeft gehangen. Namelijk good old Jan van Limpt (die overigens een meer dan goede wedstrijd keepte) verder aangevuld met Ben Roest, Dirk van Aaken, Gijs van Bakel, Thijs Smolders, Jan Ansems, Geert van der Heijden, Freek Maas, Rob Jansen, Berry Maas en Corne Lavrijsen. Op de zeer verdedigend ingestelde bank zaten Tomas van Gerwen, Mark van Rijzingen Thijs Ansems en Rene Roest. Door de trainer werd nog even benadrukt dat er voortaan wel 3 punten gebruikt kunnen worden omdat we langzaam maar zeker wel weer erg ver afzakten.

Als de scheidsrechter met wel een heel eigenaardig muntje voor de toss (een boodschappenwagen muntje) zijn zaken geregeld heeft beginnen wij met de aftrap.

De vorige wedstrijd is het oefenen hiervan goed aan bod gekomen dus dit levert geen enkel probleem meer op. De Raven en Hulsel lijken hetzelfde idee te hebben over wie de drie punten zou moeten krijgen en zodoende wordt dit een ware slag op het middenveld. Waarin niet echt veel kansen te noteren vallen. Nou vooruit eentje dan Corne ontfutselt de bal bij de keeper en bezorgt deze bij Berry. deze knalt de bal vervolgens weer doodleuk tegen de keeper aan. Dit was toch een behoorlijke kans met de keeper op een meter of 12 van zijn goal af. Afgezien van een paar speldenprikjes over en weer valt er weinig bijzonders te melden over deze helft. Wel moeten onze middenvelder aan het zuurstof want er is wel heel erg hard gewerkt door deze jongens.

Jan verlaat dan in de rust moegestreden het veld en Rene komt voor hem in de plaats. Ook wordt afgesproken dat we ons toch eens moeten gaan belonen voor het harde werk.

De tweede helft krijgt Hulsel vrij vlot een hele grote kans. Berry onderschept de bal en stuurt met een fraaie steekbal Rob vrij richting doel. Zijn schot gaat echter helaas naast. In een van de spaarzame momenten dat de Raven er wel doorkomt bij onze solide verdediging is het meteen raak. Ben Roest laat zich aan de achterlijn verleiden tot een onnodige sliding en geeft zo zijn tegenstander de gelegenheid geheel vrij een voorzet te gaan geven. Deze bal wordt strak voorgegeven en nota bene Rob Jansen tikt de bal voor de inlopende spits in het doel. Hierna komt Hulsel nog een keer heel goed voor de goal na een adembenemende aanval. Van achteruit naar voren met 1 keer raken gaat de bal van Jan naar Thijs die speelt dan Rene in vervolgens zoekt Rene Berry in de spits die laat de bal direct vallen op Freek die hem dan meteen door kan schuiven naar de diepgaande Rob. Rob kan op zijn beurt Corne aanspelen en die komt dan in vrije positie voor de goal. Helaas schiet die deze uitgelezen kans voorlangs. Hulsel doet nog wat aanvallende omzettingen maar dit mag niet baten. Helaas wordt er niet meer gelijk gemaakt wat toch op zijn minst verdiend was geweest.

Volgende week wacht Waalre 2 die de hekkensluiter is met 0 punten. Helaas zijn dit voor ons nooit gemakkelijke wedstrijden want we hebben als Hulsel 2 zijnde de laatste jaren een slechte reputatie opgebouwd met de wedstrijden tegen de hekkensluiters. Hopelijk wordt hiermee afgerekend en kunnen we weer eens een overwinning noteren en de broodnodige 3 punten pakken om toch enigszins aan te sluiten bij de brede middenmoot.

01-12-2013 Hulsel vergeet 3 punten mee te nemen uit Waalre. 2 - 2 (1 - 1)

En toen stond er plots een echte degradatiewedstrijd op het programma, uit naar Waalre, waar nog geen enkel punt werd behaald maar waar wij niet veel meer bereikt hadden met 1 schamele overwinning en 3 gelijke spelen beloofde het dus niet echt een hoogstaande pot te worden. De trainer had al benadrukt dat er eigenlijk toch wel weereens gewonnen moest worden om toch een beetje afstand te nemen van de onderste regionen. En met de nodige blaadjes bier die beloofd werden bij een overwinning zouden we het toch eigenlijk wel moeten winnen. Zelfs uit Waalre werd een winstpremie in het vooruitschiet gesteld. Van ene J. Brans namelijk. Ook werd tijdens de tweede helft de kleine generaal aan de zijlijn gespot, deze zwaait de scepter bij Waalre 1.

Voor deze wedstrijd heeft de trainer de volgende namen op zijn opstelling gezet: Daan Fievez, Thijs Ansems, Gijs van Bakel, Ben Roest, Thijs Smolders, Rene Roest, Geert van der Heijden, Roel van Limpt, Freek Maas, Berry Maas en Rob Jansen. Op de bank namen plaats Jan Ansems, Corne Lavrijsen en Jan Amting.

Met het besef dat er gewonnen moest worden begon Hulsel ook vrij aardig aan de wedstrijd, er werd volop geprobeerd druk te zetten en er kwamen ook kleine kansjes. Tot de keeper van Waalre besloot een handje toe te steken. Een te korte uittrap belandde bij Berry op het hoofd die meteen Rob lanceerde. Die frommelde de bal langs de keeper en tekende aan voor de 0-1. Helaas werkte dit averechts voor de geel-blauwen. Vrijwel ieder duel ging verloren en we werden steeds verder teruggedrongen. Na enkele kleine mogelijkheden voor Waalre kwam Hulsel er toch nog een keer scherp uit. Via een paar schijven Rob, Roel en Berry kon Freek vrij aanleggen vanaf de zestienmeter. Helaas mistte zijn schot aan zuiverheid en ging langs. Waalre maakte profiteerde dankbaar van de misser en tekende de 1-1 aan. Thijs Ansems werd omspeeld op de achterlijn en uit de lage voorzet kon bij de tweede paal simpel worden binnengetikt. Dit zou ook de ruststand zijn.

In de rust greep de trainer in, Corne kwam voor Rob en Jan Amting voor Thijs Ansems. Corne liet zich meteen gelden want vrij snel na de rust krijgt Berry een bal vanuit het middenveld verlengt tot Corne die op snelheid de gehele verdediging passeert de keeper omspeeld en koel binnentikt. Weer 1-2 voor Hulsel. Corne krijgt net hierna uit een bijna identieke bal een tweede open kans alleen nu dwingt de keeper hem over de achterlijn. Dan komt Waalre die eigenlijk in de tweede helft bijna niets in te brengen hebben uit het niets op 2-2. Een voorzet vanaf links valt pardoes achter Daan in het netje. En we kunnen weer van voor af aan beginnen. Hulsel blijft aandringen en krijgt via de gevaarlijke Corne nog 2 open kansen maar helaas wordt er niet meer gescoord. Enige voordeel is dat Waalre ook niet inloopt en het gat van 6 punten wordt gehandhaaft. Volgende week wacht Vessem, de enige ploeg waarvan we hebben gewonnen en die nog binnen bereik staat. Een overwinning is dus wel gewenst. Maar Gerwin zal zijn manschappen ook wel tot het uiterste gaan motiveren.

08-12-2013 Hulsel weet wederom niet te winnen. 1-1 (0-0)

En wederom een wedstrijd tussen twee ploegen in de onderste regionen. Dit maal is het Hulsel 2 dat op bezoek gaat bij Vessem 2. Dit zijn in de regel wedstrijden waarvoor je als supporter zeker niet de moeite moet doen om te gaan kijken. Ook vandaag was de wedstrijd qua spel niet om aan te gluren. Dit is vaker het geval als je twee ploegen tegenover elkaar hebt die de grootste moeite hebben om zelf het spel te maken.

Vandaag moeten we het doen zonder hoofdcoach Ben Bleumer en zonder vaste vlagger Bart Wouters. De hoofdcoach is verhinderd wegens de 100ste verjaardag van de oma van de vriendin (zou uit de familie worden getrapt bij afwezigheid, dus deed maar wat hem verzocht werd) en de vlagger heeft een baaldagje aangevraagd.

Onder de bezielende leiding van de opgetrommelde reserve coach Joris van der Heijden (waarvoor nog bedankt Joris) gaan we de wedstrijd in met de volgende mannen: Daan Fievez, Thijs Ansems, Dirk van Aaken, Ben Roest, Mark van Rijzingen, Jan Ansems, Geert van der Heijden, Freek Maas, Jan Amting, Rob Jansen en Corne Lavrijsen. Op de bank namen plaats: Gijs van Bakel, Thijs Smolders, Berry Maas en laatkomer Rene Roest.

Eigenlijk valt er over de wedstrijd zelf niet zo gek veel te vermelden. Behalve dan dat het van beide kanten niet best was. Maargoed we doen toch maar een poging.

Met een lekker temperatuurtje en een goed veld starten we de wedstrijd. Wat begint met wat rommelig aftasten is het Hulsel die de overhand krijgt in het duel. Alleen verder dan wat speldenprikjes weet het niet te komen. Er wordt geprobeerd Vessem onder druk te zetten maar telkens loopt dit een beetje spaak omdat de communicatie tijdens het afjagen simpelweg ontbrak en omdat door de mannen van Gerwin toch vaak al snel de lange bal werd gezocht was het ook niet echt lonend. Na een half uur kunnen we dan de eerste grote kans noteren. Rob Jansen krijgt een vrije doortocht maar schuift de bal langs de verkeerde kant van de paal. Iets hierna krijgt Freek nog een open kans na een gekraakte vrije trap maar om onverklaarbare redenen wordt deze buitenspel gevlagd, de kans werd overigens wel op de paal getrapt. Verder valt er weinig te noteren over de eerste helft. Verder moet alleen de reservebank een aantal keer geevacueerd worden omdat Rene er wat onfrisse geuren los laat.

De tweede helft starten we met twee verse krachten, namelijk Gijs in de plaats van Thijs Ansems en Berry in de plaats van Freek. De tweede helft wordt weer vol goede moed begonnen en de eerste speldenprikjes worden al uitgedeeld. Alleen is het wachten op die ene grote kans die ons op een toch wel verdiende 1-0 moet brengen.

Rene komt voor Jan Ansems in het veld en Thijs Smolders voor Jan Amting. Jan Ansems had trouwens een keer een feestje en lag eens niet om half 5 in zijn bed, dit was in positieve zin te merken. Rene stuurt met een van zijn eerste balcontacten Corne die die uit een toch lastige hoek aantekent voor de 1-0. Niet veel later is er nog een mooie aanval van Hulsel en wordt een voorzet van Corne door Berry terug gekopt op Geert. Deze volley wordt helaas door een Vessems been geblokkeerd en dat was meteen de dadendrang voor Hulsel deze zondag. Waar wij teruguitlopen komt Vessem meer en meer in het spel. Met zeer opportunistisch spel wordt de Hulselse verdediging steeds verder terug gedrukt. En als we dan vlak voor tijd denken eruit te kunnen counteren is het Thijs die de bal inlevert met enkele jongens voor de bal. De hoge voorzet beland in de zestien en na een heuse scrimmage volgt een schot op doel. Daan raakt de bal nog aan maar helaas valt deze toch in het doel. En de 1-1 staat weer op de borden. Vessem dringt nog even aan maar wordt niet meer gevaarlijk. Beide ploegen hebben vrede met het puntje en Gerwin zag dat het goed was dus de scheids maakte maar een einde aan het drama.

Zondag eindelijk weer een thuiswedstrijd en deze keer is ZSC de tegenstander. Hier hebben we de eerste wedstrijd van het seizoen nog met 3-3 gelijk gespeeld, hopelijk kunnen we deze thuis in winst omzetten. Ik zou zeggen komt dat zien want bij Hulsel 2 is altijd wat te beleven.