Verslagen Hulsel 1

Dikverdiende derbywinst voor Hulsel.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Hulsel een verdiende overwinning behaald tegen SDO'39. Al was de 2-0 overwinning er wel een met een dubbel gevoel. Hulsel speler Stijn Jansen viel namelijk uit met een dubbele beenbreuk.

Hulsel begon furieus aan de wedstrijd en al na vier minuten leverde dat een voorsprong op. Tom Roest gaf een voorzet vanaf de rechterkant die door Stef Roijmans diagonaal werd binnen gekopt; 1-0. Vijf minuten later sloeg het noodlot toe toen Stijn Jansen bij een stevig maar onschuldig duel een dubbele beenbreuk opliep. Het duurde een tijdje voordat de ambulance er was en zodoende werd de eerste helft pas om half vier werd hervat. Als vervanger van Stijn Jansen werd Ruud Maas in het veld gebracht. Hulsel hield het beste van het spel en een kwartier voor rust verdubbelde het de voorsprong. Een afgeslagen bal kwam bij Tom Roest terecht en met een bekeken schot liet hij doelman Menno Sanders kansloos; 2-0. Nog voor rust had Stef Roijmans de kans de wedstrijd in het slot te gooien maar alleen voor de keeper schoot hij voorlangs.

In de tweede helft kwamen de ervaren Thijs Spierings en Geert Coolen in het veld bij SDO'39. De bezoekers probeerden uit alle macht kansen te creeren maar verder dan wat gevaarlijke corners en een schot voorlangs van Niels Heesakkers kwamen ze niet.  Hulsel bleef redelijk eenvoudig overeind en vooral de jonge Twan Corsten speelde een sterke wedstrijd. In de slotfase waren er zelfs nog kansen om de score uit te breiden maar schoten van Joris van der Heijden en Stef Roijmans werden door doelman Sanders gered.

Een knappe en verdiende overwinning voor Hulsel na een wisselvallige bekercampagne geeft moed voor het vervolg van de competitie. Erg jammer dat het hierbij Stijn Jansen zal moeten missen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DVS op het programma.

Opstellingen:

Hulsel: Eric Corsten, Mitchell Verburgt, Ron van Gompel, Twan Corsten, Tom Schellekens ('61 Daan Perry), Joris van der Heijden ('81 Rene Roest), Steijn van Rooij, Stijn Jansen ('10 Ruud Maas), Tom van der Heijden, Tom Roest en Stef Roijmans.

SDO'39: Menno Sanders, Jaap Huijbregts ('62 Frans Berger), Christian Paridaans, Frank Swanen, Tuur Willems ('46 Geert Coolen), Niels Heesakkers, Martijn Dijkstra, Marco van Rijn ('46 Thijs Spierings), Claudemberg van der Heijden, Martijn Hellegers, Mike Gevers.